Water voor Chembe

Op dit moment zijn we druk bezig met het aanleggen van een irrigatiesysteem in Chembe. Door extreme droogte is de maïsproductie afgelopen jaren totaal mislukt. De maïs die het dorp produceert is voor de meeste bewoners de belangrijkste voedselbron. Door het mislukken hiervan, is er dus een enorme hongersnood in het dorp. Vorig jaar hebben we daarom zakken maïs uitgedeeld aan de bevolking. Zo konden we de honger tegengaan.

Dit jaar was er dus weer extreme droogte. We zijn bang dat het mislukken van de maïsproductie een structureel probleem gaat worden. Er is een mogelijkheid om dit op te lossen. Door een watersysteem aan te leggen binnen het dorp hebben de bewoners een contante watervoorziening. Als de bewoners zelf hun gewassen kunnen voorzien van water zouden ze zelfs zo veel kunnen verbouwen dat ze niet alleen genoeg te eten hebben, maar ook een inkomen kunnen creëren. Hiervan zouden ze hun kinderen naar school kunnen laten gaan of hun eigen levensomstandigheden kunnen verbeteren.

De plannen voor het aanleggen van dit systeem zijn in de maak. Maar de financiering hiervoor is een groot probleem. Het aanleggen van dit systeem kost namelijk  €12.000 tot €18.000, een bedrag dat het straatarme dorp nooit kan ophoesten.

We hebben al een aardig bedrag opgehaald. Onder nieuws vindt u de precieze tussenstand. Maar we zijn er nog niet. We vragen u graag om ons te helpen bij dit belangrijke project. Alle kleine beetjes helpen. Klik hier om de doneren.

This site in English? Click here